U hebt een goed idee, maar waar moet u beginnen? Of u bent al begonnen en loopt ergens tegenaan? U weet niet welke rechtsvorm het beste bij u past? U bent bezig met de begroting maar weet niet hoe u het beste de financiering rond kunt krijgen? Volgende maand start het initiatief maar hoe komt u aan voldoende vrijwilligers?

 

Knooppunt Zorgen voor elkaar Limburg heeft een brede kennis op het gebied van burgerinitiatieven en zorg. In onze vraagbaak vindt u antwoord op vragen die u tijdens het proces tegen bent gekomen / zult gaan komen.

 

Mocht u een vraag hebben over een bepaald onderwerp of heeft u nuttige informatie/tips? Neem gerust contact met ons op.Heeft u een vraag die hier niet bij staat? Stel hem gerust.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  jan . van . Asten. (zaterdag, 09 december 2017 23:06)

  Bij ons in het dorp Schinveld .is een oude sportzaal - en zwembadje gerenoveerd.in Binnen speelplaats -en zwembad is geweldig verbouwd.
  Het probleem is dat er trappen zijn.nu had ik gedacht om een lift aande buitenkant te maken zodat ouderen en invalide er ook gebruik van kunnen maken. de vraag is er een mogelijkheid om deze kosten door de WMO te laten bekostigen. onder het mom ieder een moet kunnen mee doen in deze maatschappij. de vrij williger Jan.Van.Asten.Pand is van een partikelier.

 • #2

  MJLH Grosseibl (zondag, 03 februari 2019 17:31)

  We zijn vanuit de Stichting Driestroom op zoek naar plekken voor nieuwe gezinshuis initiatieven. Ook voor in de kleine kernen. Zodat kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen toch dicht bij huis, een nieuw thuis krijgen.

  Ik vertel u er graag meer!

  Groeten Marjo Grosseibl
  de Vlindertuyn